9. märts 2009

Leetu tekkisid tühjad elukvartalid

Järsu majanduslanguse tulemusel on Leetu tekkinud praktiliselt tühjad uuselamukvartalid, neid on nii Vilniuses kui teistes Leedu suuremates linnades, kirjutas uudisteagentuur Regnum.

Agentuur märkis, et viimastel aastatel ehitati Leetu palju uusi elukvartaleid. 2008. aastal osteti aga ära vaid 65% valminud eluasemetest. Kui pankade laenupoliitika karmistus, vähenes laenuvõimeliste ostjate arv märkimisväärselt.

Eksperdid oletavad, et Leedu ehitusmahud vähenevad tänavu 50-70%. Vilniusse ehitatakse vaid 2-3 tuhat uut korterit ehk kaks korda vähem kui mullu. See on viimase kuue aasta madalaim näitaja. Ekspertide hinnangul valitseb sama tendents kuni 2010. aasta lõpuni.

Leedu kinnisvarahinnad kukkusid buumiaegselt tasemelt keskmiselt 25%. Veel aasta tagasi maksis 50-60 ruutmeetrine uuselamu korter Vilniuses 100 tuhat eurot. Praegu saab samasuguse kätte 75 tuhande euroga.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474