9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leetu tekkisid tühjad elukvartalid

Järsu majanduslanguse tulemusel on Leetu tekkinud praktiliselt tühjad uuselamukvartalid, neid on nii Vilniuses kui teistes Leedu suuremates linnades, kirjutas uudisteagentuur Regnum.

Agentuur märkis, et viimastel aastatel ehitati Leetu palju uusi elukvartaleid. 2008. aastal osteti aga ära vaid 65% valminud eluasemetest. Kui pankade laenupoliitika karmistus, vähenes laenuvõimeliste ostjate arv märkimisväärselt.

Eksperdid oletavad, et Leedu ehitusmahud vähenevad tänavu 50-70%. Vilniusse ehitatakse vaid 2-3 tuhat uut korterit ehk kaks korda vähem kui mullu. See on viimase kuue aasta madalaim näitaja. Ekspertide hinnangul valitseb sama tendents kuni 2010. aasta lõpuni.

Leedu kinnisvarahinnad kukkusid buumiaegselt tasemelt keskmiselt 25%. Veel aasta tagasi maksis 50-60 ruutmeetrine uuselamu korter Vilniuses 100 tuhat eurot. Praegu saab samasuguse kätte 75 tuhande euroga.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474