26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs kukkus eluasemelaenu intress rekordmadalale

USA 30 aastase eluasemelaenu 30aastaks fikseeritud intressimäär kukkus täna 4,85 protsendile, kuna valitsus plaanib osta hüpoteekvõlakirju.

Nii madal ei ole 30aastase eluasemelaenu fiksintress olnud vähemalt 1971. aastast, mille kohta on Freddie Macil andmeid intressi kohta.

Föderaalreserv teatas 18. märtsil, et plaanib osta täiendavalat 750 miljardi dollari eest Fannie Mae, Freddie Maci ja Ginnie Mae hüpoteekidega tagatud võlakirju.

USAs kasvas kolmandat nädalat järjest uute eluasemelaenude ja vanade laenude refinatseerimisavalduste arv.

Uute eluasemete müük kasvas veebruaris rekordmadalalt tasemel, kuna kukkuvad hinnad ja odavam eluasemelaenu intress meelitas turule ostjaid. Veebruaris kasvas müük 337 000ni, jaanuari 322 000-lt. Eluaseme mediaanhind kukkus aastaga 18 protsenti, 200 900 dollarile. Juba kasutatud eluasemete müük kasvas 5,1 protsenti, 4,72 miljonile (aasta baasile viiduna). Mediaanhind kukkus 15,5 protsenti ja laenutagatiste müük moodustas 45 protsenti müügist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474