27. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu uue autosilla ehitus edeneb

Tartu uue autosilla ehitusega on jõutud nii kaugele, et möödunud nädalal valatud betoonist sillavõlvi saab hakata trossidega pingule tõmbama ning seejärel ehk umbes kolme nädala pärast juba vantide külge riputama.

Ehitaja on öelnud, et Tartu uus autosild on keerukaim rippsild, mida on Eestis ehitatud, vahendasid ERR-i teleuudised.

Osaliselt on see ka põhjus, miks algselt juba mullu detsembris valmima pidanud silla all huugavad veel suured soojapuhurid, et möödunud nädalal valatud sillavõlvi õhemad osad kuivaksid paksematega võrdselt. Lähipäevil peaks betoon olema juba sedavõrd kivistunud, et saab hakata sillaarmatuuri pingutama.

"Planeerime sedasi, et hetkeks, kui betoon saavutab oma täieliku tugevuse, kulub umbes 28 ööpäeva. Seega kuu aja pärast. Aga võib-olla ka natuke hiljem, kõik on seotud sellega, millal vandid ise üles saavad," rääkis OÜ Tilts Eesti tehniline direktor Aleksei Beljatski, millal umbes 2200 tonni kaaluv sild nelja vandi küljes ripub.

Laia tänava otsa ehitatav enam kui 160 miljonit krooni maksma minev Vabaduse autosild peaks praeguse kava kohaselt valmima 30. juulil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474