30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaano Vink: kaalume täpsustavat börsiteadet

Ehitusfirma Nordecon kaalub neljapäevase tehingu osas täpsustava börsiteate saatmist, kinnitas ettevõtte juhatuse esimees Jaano Vink.

Nordecon soetas neljapäeval 20 miljoni krooni eest oma tuumikinvestorilt Toomas Lumanilt 50 protsendi suuruse osaluse Paekalda arendusprojektis Lasnamäel. Ehitusfirma väikeaktsionärid on väljendanud arusaamatust, miks pidi börsifirma oma suuromanikult tema seisma jäänud eraäri ära ostma.

Äripäeva kommenteerimispalvele vastas Vink, et Nordecon (endise nimega Eesti Ehitus) kaalub hetkel täpsustava börsiteate väljastamist ja seetõttu kõigile tehingu kohta tekkinud küsimustele vastuseid anda ei saada.

Siiski avalikustas ta, et ettevõtte reedeses börsiteates viidatud hindamisakti koostajaks on OÜ Kinnisvaraekspert Tallinn spetsialistid. 16. veebruarist pärinev hindamisaktis on Paekalda kinnistu poole osa turuväärtuseks märgitud 47,5 miljonit krooni.

Nordeconi tütarettevõte Linnaehituse AS (uue nimega AS Nordecon Ehitus) maksis 50% eest projekti vedavas OÜs Unigate 20 miljonit krooni. OÜ Unigate kuulus varem ASile Arealis, mis omakorda on Nordeconi põhiomaniku Toomas Lumani kontrolli all.

Lisaks 20 miljonile kroonile lisandub börsiteate kohaselt tehingu maksumusele arendustegevuse tulemusest sõltuv muutuvosa.

Tehingu ühe võimaliku põhjusena on välja pakutud, et sellega vabanes Luman perspektiivitust projektist. Paekalda elurajooni rajamine jäi toppama juba mitu aastat tagasi.

Väite, et tegu on perspektiivitust maatükist vabanemisega, lükkas Luman täna postimees.ee vahendusel ümber. Tema sõnul oli börsiettevõtte juhtkonna sooviks arendusprojekt osta. "Nende meelest toimus müük väga mõistlikel tingimustel ja minu meelest ka," sõnas ta.

Samuti lisas Luman, et kuna talle kuulub Nordeconis enamusosalus, ei oleks kahjumlikku projekti enda kaelast oma firmale mõtet veeretada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474