7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalleim müügis olev kinnistu ei leidnud ostjat

Tundmatu miljonäri Sergei Hadži firmale kuuluv ja kohtutäituri poolt 482 mln krooniga sundmüüki pandud Paljassaare sadama kinnistu ei leidnud vaatamata hinnaalandusele ka teistkordsel oksjonil ostjat.

Tegemist on hetkel tõenäoliselt kõige kallima müügis oleva kinnisvaraga.

"Huvilisi on, kuid eks kõik tahavad maasikad," ütles kinnistu müüki korraldanud kohtutäitur Priit Petter. "Tänane majandusolukord on juba selline, et kõik kardavad osta naabrist kallimalt. Tunnistagem, et risk on suur ja keegi ei taha halba otsust teha," lisas ta.

Esimest korda oli Paljassaares asuv Nõlva tn 9 kinnistu müügi koguni 596 mln krooni, seejärel langetati teistkordsel enampakkumisel kinnistu hinda 482 mln kroonini. Petteri sõnul tuleb ilmselt ka kolmas enampakkumine, kuid täpset hinda ta öelda ei osanud.

Avalikkuse jaoks tundmatust miljonärist Sergei Hadžist ja tema firmale Fransertal kuuluvast kinnistust Paljasaares kirjutas Äripäev 13. märtsil.

Miljonäride ja dividendimaksjate edetabelis figureerinud mees on saanud tänu kinnistu üleshindamisele Sampo Pangast laenu kui 100 mln kr. Nüüd on kohtutäitur maa 500 miljoniga sundmüüki pannud, Sampo Pank on kinnistule seadnud 250 miljoni kroonise hüpoteegi ja makseraskustes firmat ähvardab pankrot.

Hadži kõrval on Tallinnas aadressil Nõlva 9 asuva kinnistuga seotud ka varasematel aastatel Isamaaliidu tegevuses aktiivselt osalenud ja majandusministri portfelli kandnud Toivo Jürgenson. Tema firmal Toomtsentrum on väike osalus Fransertalis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474