7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tahab keerata pea peale ka III samba

Riigi poolt on tulnud idee, et III samba klient ei peaks saama oma III samba investeeringust osalisi väljamakseid ega ka katkestada lepingut enne 63. eluaastat, ütles Äripäeva nõustanud allikas.

III sambast saab elukindlustuse kaudu sõlmitud pensionilepingust väljuda täna kehtiva seadusandluse põhjal viie aasta pärast, kuid mitte enne 55. eluaastat. Riik on plaani pidamas, kuidas see tähtaeg ühildada kehtiva vanaduspensioni ajaga ehk tänase seisuga 63. eluaastaga.

Täna maksustab riik III samba ühekordseid väljamakseid 10% väljamakstavast summast ning 0% kuu- ja kvartalimaksete korral kuni eluea lõpuni. Riik plaanib muuta maksustamist nii, et ühekordsel väljavõtmisel oleks maksumääraks kehtiv tulumaksumäär (tänase seisuga 21%) ning 10% kuu- ja kvartalimaksete korral kuni eluea lõpuni.

Valitsus olevat kohustanud eelmise aasta lõpus rahandusministeeriumi töötada III samba muutmise kava välja 1. juuliks 2009.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474