13. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: riigi paus kärbib pensioni 5%

Eesti Fondihaldurite Liidu hinnangul väheneb inimeste II samba pension tulevikus 5%, kui vahepeal teha maksetes kaheaastane paus, väidab LHV Varahalduse tegejuht Mihkel Oja.

"Tänu sotsiaaldemokraatidele jääb siiski inimestele võimalus jätkata makseid, lihtsalt riigi panus järgneb sambasse mõned aastad hiljem. Perioodil, mil uusi makseid ei toimu, sõltub samba suurenemine puhtalt fondijuhi tööst," arvab Oja.

Ta ei usu, et tänase valitsuse otsuse näol oleks tegemist surmahoobiga.

"Üllatavalt palju inimesi on olnud maksete külmutamisele vastu ning ilmselt nüüd, mil see võimalus jäetakse, jätkavad oma kogumispensioni makseid. Usaldusväärsusele mõjub aga hästi see, et riik on põhimõtteliselt valmis korvama riigipoolse panuse nendele, kes makseid peatada ei soovi," lisab asjatundja.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474