13. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saneerimist taotlenud Artigi suhtes alustati pankrotimenetlus

Täna alustati jaanuaris kohtule saneerimisavalduse teinud OÜ Artig KV pankrotimenetlus. Firma on maksuametile võlgu üle 7 miljoni krooni makse ning krediidiinfost nähtub arvukalt maksehäireid pangandussektori ees.

Kohus nimetas ajutiseks pankrotihalduriks OÜ Haldur töötaja Toomas Saarma ning peatas Artig KV suhtes toimuva vara sundtäitmise. Samuti on ettevõttel keelatud ilma ajutise pankrotihalduri nõusolekute oma vara käsutada. Pankrotiasjas toimub istung 26. mail kell 15 Harju maakohtu Kentmanni kohtumajas.

Artig KV juhatuse liige on Marek Antoniak, kelle osalus firmas pärast mullust strateegiliste partnerite kaasamist langes 30 protsendini.

Ettevõtte maksuvõlg on 7,5 miljonit krooni, millele lisandub üle 551 000 krooni intressi. Lisaks on käesoleva aasta esimesest kolmest kuust üleval seitse pangandussektori maksehäiret, milledest kaks võivad küündida ühe miljoni kroonini ning üks on üle miljoni krooni, lisaks väikseimaid maksehäireid kuni 200 000 krooni.

Selle aasta jaanuaris taotles Artig KV ettevõtte saneerimist ning võttis taotluse järgmisel päeval tagasi. Veebruaris ütles Artig KV saneerija ja Tartu Ülikooli majandusdoktorant Mart Jesse Äripäevale, et ettevõtte seisukord on küll väga raske, kuid mitte lootusetu.

Eelmise aasta novembris kirjutas Äripäev, et Artig Kinnisvara emiteeris tänavu juunis ligi 19 miljoni krooni eest aastase tähtajaga võlakirju, mille intress on topelt suurem kui keskmistel spekulatiivsetel võlakirjadel – lausa 30%.

Sama aasta mais kirjutas aripaev.ee, et tollane omanik Marek Antoniak müüs ettevõtte vähemusosaluse strateegilistele partneritele. Firma uued osanikud on kolm kodu- ja välismaisel kapitalil põhinevat kinnisvara- ja investeerimisfirmat: Satnam Europe OÜ, Toompeamaja AS ja Integer Invest OÜ.

2008. aasta märtis tuli avalikuks, et Inseneriehituse AS ja YIT nõuavad kinnisvaraarendaja Artig KV käest 48 miljonit krooni, millele lisanduvad intressid.

Kuust aastat tagasi loodud Artig KV käive 2006. aastal oli 155 miljonit krooni, aasta hiljem 179 miljonit. Puhaskasumit teeniti vastavalt 109 ja 49 miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasum ulatus 31. detsembril 2007 ligi 217 miljoni kroonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474