14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hotellide täitumus on karmilt langenud

Paar aastat tagasi hoiatasid ettevõtjad, et Tallinna hotellide arv kasvab isegi buumi viljaka pinnase kohta absurdse kiirusega, nüüd on tulemus käes – viietärnihotellid pakuvad tubasid kolme tärni hinnaga, kuid täitumus on karmilt langenud.

Tallinna viietärnihotellid pakuvad internetis kahekohalist tuba koos hommikusöögiga alates 1500 kroonist, neljatärnihotellides algavad hinnad tuhande krooni piirimailt, kuid tegelikud hinnad võivad ulatuda veel oluliselt madalamalegi, kirjutas Postimees.

"Asjad on niikaugel, et Rootsi meedia kirjutab Tallinnast kui Euroopa odavaimate majutushindadega pealinnast," kommenteeris Nordic Hotelsi juht Feliks Mägus, kelle sõnul ei olnud see ammu, kui Tallinna nimi ilutses sama edetabeli ülemistel kohtadel.

"Paraku on nüüd hinnad sellised, et lihavõttepühade ajal oli nelja-viietärnihotellides võimalik ööbida ka 40–50 euro (600–750 krooni) eest. See on väga odav ega kata kohustusi, mis hotellidel on maksuameti, hankijate, töötajate ja pankade ees," tõdes Mägus.

"Üks asi on majandusraskused, aga ka ilma selleta on selge, et Tallinnas on ilmne ülepakkumine," tõdes Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juht Donald Visnapuu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474