19. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma vapustanud Dubai suurim töölaager suletakse

Pärast seda, kui BBC näitas dokumentaalfilmi Dubais töötavate võõrehitajate elust, suletakse sealne suurim töölaager, kirjutas The Arabian Business.

6000 võõrtöölise majutamiseks mõeldud Nad al Sheba on pilvelõhkujaid püstitava Arabtec Constructioni suurim asum. See kolitakse kahe kuu jooksul uude kohta Arabian Ranchesi lähedale, rääkis majandusväljaandele Tariq Salar.Arabteci ehitajate linnak

Pildil on näha Arabteci elukuubikud Jebel Ali töölaagris, kus peatub 494 võõrtöölist, kokku mahub sinna magama 625 inimest. Jebel Ali Camp 2 on esimesest 510 kuubiku võrra suurem ja mahutab 4200 ehitajat.

BBC näitas arenenud maailma vapustanud dokumentaalfilmi Araabia võõrtööliste elust möödunud nädalal. Film oli üles võetud peidetud kaameraga. Üks töötaja kaebas selles, kuidas tualetid ajavad üle ääre ja probleeme on ka puhta veega.

Kui The Arabian Business infot kontrollis, tegeleti parajasti Nad al Sheba tualettide tühjendamise ja puhastamisega. Salar rääkis ajalehele, et tegu oli Arabteci ajutise elulaagriga ja praegu ehitatakse selle asemele uut.

Arabteci juht Riad Kamal nimetas elu- ning töötingimuste kritiseerimist meedias ebaõiglaseks mitte üksnes Araabia Ühendemiraatide suurima ehitusfirma, vaid ka kogu Dubai suhtes.

Arabtec annab tööd 62 000 inimesele, kes majutatakse rohkem kui 20sse ehituslinnakusse Dubais ja Abu Dhabis. Arabteci juhi Kamali sõnul on neid igapäevaselt puhtana hoitud.

Lugeja kommentaar kõlas samas järgmiselt: "Mida Ühendatud Kuningriigi press ei tea, on, et need töölised saadavad oma teenitud raha koju, toetades seal selle rahaga sageli kuni kolme perekonda. Elutingimused nende kodus on palju hullemad kui siinses töölinnakus. Nad ei ole hügieeniga sinapeal ja isegi kui nende elutingimused vastaks algul viiele tärnile, oleks need varsti samad, mis praegu. Sellegipoolest nõustun, et töötamise eest Araabia Ühendemiraatide kliimas peaks neile maksma tunduvalt rohkem palka. Inglased on Lähis-Ida aastaid lüpsnud ja jumal peaks teadma, kuidas Araabia Ühendemiraadid on aidanud Briti majandust kõigi nende lepingute ja ehitusmaterjalidega, mida nad olid sunnitud ostma pärast Briti standardite kehtestamist kõigile Dubai ehitistele. Nüüd pole neil aga häbi kritiseerida riiki, mis aitas nende majanduse õitsele. Miks nad ei lähe ega abista oma kodutuid ja vaeseid?"

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474