22. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tippjuhil 900 000kroonine pension

Soome-Rootsi paberitööstusettevõtte Stora Enso endine juht Jukka Härmälä hakkab saama Soome rekordpensioni 57 000 eurot (889 200 krooni) kuus.

Tegelikkuses on Härmälä sissetulek veelgi suurem, sest rahvusvahelisse pensionifondi on ta kogunud üle 300 000 euro (4,7 miljonit krooni), kirjutas Delfi.

Härmälä küllusliku pensioni taga on kõrge palk ja erakordselt suur pensioniprotsent. Riigi omanduses olev Stora Enso sõlmis Härmäläga lepingu, mille kohaselt saab ta alates 60. eluaastast pensioni 66 protsendi ulatuses viimasest palgast, vahendab Helsingin Sanomat.

Tavaliselt saavad soomlased alates 63. eluaastast pensioni 60 protsendi ulatuses viimasest palgast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474