23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduskriis võib Eestist lahkujate arvu suurendada

Viimase kuue aasta jooksul on Eestist välismaale head elu otsima läinud parimas tööeas inimesed, majanduskriisi ajal võib lahkujate arv taas suureneda.

"Kui vaadata seda (väljarändajate – toim) kontingenti, siis nad on kõige paremas tööeas 20- kuni 40-aastased," selgitas statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna juhataja Urve Kask Postimehele.

Tema sõnul lahkuvad Eestist peamiselt keskharidusega inimesed, neile järgnevad põhikooliga piirdunud ja ainult 10 protsendil kodumaalt lahkunutest on kõrgharidus.

Soome on aegade jooksul on kolinud 17 000, Venemaale 3000 ja Saksamaale 1200 Eesti elanikku. "Kui meil rändab välja kõige paremas tööeas elanikkond, siis peaks leidma võimaluse luua selliseid töökohti, mis motiveeriks inimesi siia jääma," pakkus Kask välja ühe lahenduse.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474