23. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sammelselg müüb Norby Eesti osa Linxtelecomile

Guido Sammelselja suuromanduses olev Norby Telecom ja Linxtelecom kirjutasid alla kavatsuste lepingule, mille järgi Linxtelecom omandab lähitulevikus Norby Telecomi andmesideteenuste ja IP-kõneside (VoIP) äriüksused.

"Sõlmisime Norby Telecomiga kokkuleppe ja oleme valmis omandama kaht äriüksust - andmesidevõrku Metroo ja internetipõhist kõnesidet. Tegu on meid huvitavate tegevusaladega, läbi selle tehingu laiendab Linxtelecom märgatavalt nii oma kliendibaasi kui ka ka oma tegevusgeograafiat Eestis," ütles Linxtelecomi Baltikumi juht Erki Urva.

Norby Telecomi juhatuse liikme Vadim Šabarovi sõnul toob kahe telekommunikatsiooniettevõtte operatsioonide ühendamine kaasa sünergia. "Norby Telecomi kliendid saavad osa nii Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu võimalustest kui ka 24h klienditoe eelistest," ütles ta.Praegu on käimas Norby Telecomi saneerimine, ühinemisprotsessi toetavad ettevõtte peamised kreeditorid ja saneerimisnõustajad.Norby Telecom on Eesti kapitalil põhinev telekommunikatsiooniettevõte, mis pakub äriklientidele andme- ja kõnesideteenuseid. Viimaste aastate jooksul on Norby Telecom ehitanud sõltumatu üleriigilise andmesidevõrgu, mida tuntakse Metroo kaubamärgi all; arendanud välja keskse klienditeenindussüsteemi ning pakub teenust mitmele tuhandele nii era- kui avaliku sektori asutusele.Linxtelecom on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte peakorteriga Amsterdamis ja esindustega Ida-Euroopas ja Venemaal. Ettevõte annab kaheksas riigis tööd 120 inimesele.Ettevõtte esindused asuvad Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal, Ukrainas, Gruusias ja Hollandis. Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsingisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub üle poole Eesti andmeside välisliiklusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474