28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õigusabikulude kindlustaja D.A.S. portfell kasvas 70%

Õigusabikulude kindlustusseltsi D.A.S. kindlustusportfell Eestis kasvas tänavu esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta lõpuga ligi 70%, mis on vastupidine elu- ja kahjukindlustuse mahtude üleüldisele vähenemisele.

Kui eelmise aasta lõpul oli D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi kindlustusportfell 786 000 krooni, siis tänavu esimese kvartali lõpus oli portfelli maht kasvanud 1,34 miljoni kroonini ning varade maht ligi 43 miljoni kroonini. Võrreldes 2008. aasta esimese kvartaliga oli kindlustusportfelli kasv üle viie korra.

Kasvanud kindlustushuvist tingituna loodi D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuses tänavu juurde üheksa töökohta. Uute töökohtade loomist on sel aastal kavas jätkata, et laiendada ettevõtte müügi- ja teenindusvõrku kõigisse maakondadesse.

Kindlustusseltside liit teatas sel kuul kindlustushuvi vähenemisest elu- ja kahjukindlustuse valdkonnas, kuid D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul on õigusabikulude kindlustuses trend vastupidine. "Ligi 70protsendine kindlustusportfelli kasv näitab selgelt, et majanduskriisi ajal loevad inimesed senisest hoolikamalt raha ega maksa kergekäeliselt kinni kellegi teise põhjustatud kahju," ütles ta. "Pingeline olukord majanduskeskkonnas ning peagi jõustuv uus töölepinguseadus suurendavad õiguslike vaidluste arvu veelgi. Aastas keskmiselt 800 000 kahjujuhtumi lahendamisel saadud kogemused näitavad, et igaüks saab õigluse jalule seada isegi siis, kui vaidluse vastaspooleks on palju suurem ja tugevam osapool," lisas Kalvet.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabikulude kindlustaja, mis tegutseb 16 riigis. Eestis novembris 2006 tegevust alustanud D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, juriidilist nõustamist ja õiguslike huvide kaitsmist nii era- kui äriklientidele Eestis ja välismaal. D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja ekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni.

Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning kuhu kuuluvad näiteks ka Eestis tegutsevad ERGO Kindlustuse AS, ERGO Elukindlustuse AS ja ERGO Funds AS. Kindlustusgrupi ERGO põhiaktsionär on maailma suuruselt teine edasikindlustuskontsern Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474