30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seli jäi Tasku ehitajale 20 miljonit võlgu

Et pääseda 20 miljoni krooni maksmisest, vahetas Neinar Selile kuulunud OÜ Estiko Ehitus märtsi keskel omanikku ja nime. Tasku ehitaja YIT Ehitus esitas see shy;peale pankrotiavalduse.

Ehk pole Lõuna-Eestis piisavalt palju nii tarka tarbijat, kes oskaks fantastilist keskust hinnata, kirjutab tänane Eesti Ekspress. Kuidas isand Seli kaks aastat tagasi Tasku nurgakivi asetamise üritusel ütleski: "Eestlastel on muistne ütlemine "tark mees taskus" (tegelikult Kreutzwaldi raamatu pealkiri - toim). Meie ütleme, et tark on see, kes läheb ise Taskusse."

Suur ja edukas eksis. Selgus lihtlabane tõde - kui "taskus" pole toidupoodi, tark sinna ei lähe. Lisame siia asjaolud, mida polnud võimalik ette näha siis, kui Seli alles kavandas endale Tartu keskele ausamba ehitamist ja sadu miljoneid laenu võttis: ehitushinnad ja kvaliteetse tööjõu defitsiit saavutavad haripunkti, jõukate rentnike, ammugi "bränditeadlike" ostjate huvi aga langeb nulli. Nüüd pole ime, et kuskilt tuleb lõivu maksta ja millegi arvelt kokku hoida.

Tasku tellijad kulutavad sadu tuhandeid juristidele, et hoida kokku kümneid miljoneid ehitaja arvelt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474