6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco maksis juhtidele rohkem kui 88& 000 krooni kuus

Projekteerimisfirma Sweco Projekt AS juhatuse liikmed teenisid eelmisel aastal igas kuus keskmiselt üle 88 000 krooni, mis on rohkem kui börsifirmade Baltika, Ekspress Grupp või Silvano FG juhatuse liikmetel keskmiselt.

Ettevõtte kolme juhatuse liikme peale kulus 3 173 100 krooni, mis teeb aastas üle ühe miljoni krooni näo peale ning ühes kuus umbes 88 141 krooni. Sweco Projekti juhatuse esimees on Aare Uusalu, juhatuse liikmed kuni selle aasta aprillini Aarne Eipre ja Peeter Hirve, kes nüüd kuuluvad firma nõukokku.

Sweco Projekt on Eesti suurim ehituslik-arhitektuurse, tehnoloogilise ja keskkonnakaitselise projekteerimise valdkonnas tegutsev firma. Ettevõte kuulub Skandinaavia ja Ida-Euroopa projekteerimiskontserni Sweco AB. 2008. aastal teenis ettevõte majandusaasta aruande järgi 13,7 miljonit krooni kahjumit.

Eelmisel aastal töötas Sweco Projektis keskmiselt 176 inimest ning ettevõtte tööjõukulud olid 60,6 miljonit krooni. Kolmele nõukogu liikmele Pär Hammarbergile, Toomas Kärmikule ja Ants Jakobsonile maksis firma tasuks 73 900 krooni.

Aprilli lõpus kirjutas aripaev.ee, et firma koondab mais seoses projekteerimise kuni kümnekordse hinnalangusega 35 inimest.

Aare Uusalu

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474