8. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara projekti investeerinud notariperekond lahutas vara

Notar Aivar Mesikäpp ja tema abikaasa Laivi Mesikäpp lasid abieluvara registrisse kanda, et vara ja kohustused jäävad sellele abikaasale, kelle nimele vara vormistatakse.

23. märtsil ilmus Ametlikes Teadaannetes, et 20. kuupäeval tehti abieluvararegistrisse kanne, mille kohaselt leppisid Aivar Mesikäpp ja Laivi Mesikäpp kokku varalised õigused ja kohustused järgnevalt:

1. Kummagi abikaasa poolt pärast lepingu sõlmimist soetatav muu vara, sealhulgas registritesse kandmisele kuuluvad vallas- ja kinnisasjad ning varalised õigused, mis kantakse registrisse ühe või teise abikaasa nimele, jäävad selle abikaasa lahusvaraks, kelle nimele see vastavasse registrisse kantakse.

2. Kummagi abikaasa poolt pärast lepingu sõlmimist võetud varalised kohustused jäävad selle abikaasa lahuskohustusteks, kelle varalistest õigustest nimetatud kohustused tulenevad või kes nimetatud kohustuste täitmiseks lepingu sõlminud on.

3. Kummagi abikaasa poolt pärast lepingu sõlmimist saadav tulu, mis tekib tegutsedes ettevõtjana ja/või töise tegevuse tulemusena ning investeeringutest saadav tulu jääb selle abikaasa lahusvaraks, kes selle tulu sai.

Mesikäpad osalesid Laivi Mesikäpa nimele vormistatud firma kaudu tõsistesse makseraskustesse sattunud Q Vara Maakri tänava projektis. Q Vara märkis nii esialgses kui ka muudetud saneerimiskavas, et on valmis OÜs Stansfield samasuguse saneerimisprotsessi käivitama kui emaettevõttes.

Maakri tänava projektiga tegelenud OÜ Stansfieldi maksuvõlg ulatub praegu 17 798 kroonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474