12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea Sõbra jaoks on valla ...

SOS Lasteküla Eesti Ühing on mittetulundusühing, mille ülesanne on koordineerida tööd Keila SOS Lastekülas, lasteaed-algkoolis, Tallinna ning Keila SOS noortekodus.

Lisaks pikaajalise hoolduse pakkumisele tegeletakse ennetustööga peretugevdamise programmi erinevate projektide raames Ida-Virumaal, Pärnu- ja Harjumaal ning ollakse aktiivsed lapse õiguste eest seismisel.

SOS Lasteküla Eesti Ühingu rahvusvaheline katusorganisatsioon on SOS Kinderdorf International, mis koondab enda alla SOS-lastekülasid üle maailma. Lisainfo internetis: www.sos-lastekyla.ee.

SOS-lastekülades elavad lapsed, kel eri põhjustel ei ole võimalik sirguda oma bioloogiliste vanemate hoole all. Keila SOS Lastekülas on praegu 66 last ja noortekodudes 25 noort. Veel sel aastal valmib Põltsamaal uut tüüpi lasteküla, kuhu värvatakse perevanemateks abielupaarid. Uue lasteküla majad asuvad tavalises uuselamurajoonis, mis annab lastele vahetuma võimaluse suhelda tavaperedega ning annab seeläbi parema ettevalmistuse iseseisvaks eluks.

Kristina Šmigun, SOS Lasteküla Sõprade Klubi asutaja:

"Lasteküla tihti külastanuna tundub mulle, et seal on võib-olla isegi rohkem armastust kui mõnes tavalises peres. Seal olles tundub, et iga päev on elamiseks ja sellest rõõmu tundmiseks. Käime lastega koos trennis ja suusatame, kuulan, mida lapsed mulle räägivad – kes on mida teinud, kes kusagilt reisilt tulnud, uusi pilte teinud. Nende külaskäikude peale mõeldes olen endalt mõnikord küsinud, mida mina suudan lastele anda, võrreldes sellega, mida nemad minule oma siiruse, õnne ja õhinaga annavad. Seda tunnet on väga raske sõnadesse panna. Tunnistan, et saan lastelt oma tegemistesse positiivsete emotsioonide näol hoogu juurde ning arvan, et nemad ongi minu kõige suuremad fännid.Just see on ka põhjus, miks ma kutsun kõiki liituma lasteküla Sõprade Klubiga! Väidan, et selle väikese heateo eest saate emotsionaalselt väga palju tagasi. Minu väikeste sõprade igapäevaellu tulev rõõm on tõeliselt suur – näiteks said lasteküla tüdrukud hakata käima võimlemistrennides, kaks andekat õde Katriin ja Merilin said klubi toel hakata käima muusikaõpingutel. Väga suur sündmus oli uue jalgpallistaadioni avamine, mille valmimisele aitasid kaasa ka klubi liikmed. Jalkatrennid on laste seas väga populaarsed! Paljud on nakatunud suusapisikuga – toetajate abiga ostetud suusavarustus on täiega asja ette läinud. Mulle meeldib SOS-lasteküla kontseptsioon, ma arvan, et see töötab ja sellesse lihtsalt tasub panustada. Seetõttu mul oli ka hea meel kuulda, et Eesti riik on otsustanud SOS-peremudeli võtta aluseks ka riiklike lastekodude uuendamisel – edaspidi saavad kõik lastekodud olema peremajadega oma emaga, kes on lastele kogu aeg olemas. Kõige tähtsam on, et laps saaks kodust kaasa ema- ja koduarmastuse – kõik muu on juba juurde õpitav ja enda kätes."

Vt. http://www.youtube.com/watch?v=VRvtRS-pxdA

SOS Lasteküla Sõprade Klubi asutaja Kristina Šmigun lastele rääkimas.***

Meie lapsed on meie nägu. Nende tulevikku mõjutavad meie tänased teod ja tegematajätmised. Oled teretulnud liituma SOS Lasteküla Sõprade Klubiga!

Sõlmida tuleks otsekorraldusleping pangas ja täita ankeet SOS Lasteküla koduleheküljel http://www.sos-lastekyla.ee/jalgpall

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474