14. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus nõuab Q Vara saneerijatelt puuduste kõrvaldamist

Harju Maakohus teatas eile otsusest jätta läinud aasta detsembris kohtule esitatud Q Vara saneerimiskava ajutiselt kinnitamata, andes saneerimisnõustajatele 7 päeva aega kõrvaldada erinevad puudused.

Kohtunik Merike Varusk jättis saneerimiskava käiguta ja kohustas saneerimisnõustajaid 7 päeva jooksul alates kohtumääruse kättetoimetamisest kõrvaldama kohtu osundatud puudused. Kohtumääruse peale ei saa esitada määruskaebust.

Kohtunik osundas saneerimiskavas erinevatele puudustele, mille tõttu ei saanud kava kinnitada. Sellega seonduvalt kohustab kohus ettevõtjat Alo Lillepead ja saneerimisnõustajaid Ene Ahast ja Katrin Prükki esitama kohtule arvutusmetoodika võlausaldajate nõuete allahindluse täpse kujunemise kohta (näiteks Excel tabelis), andmed selle kohta, kuidas on tagatud võlausaldajate võrdne kohtlemine läbi nõuete samaaegse rahuldamise, andmed investeeringute kohta (andmed investori kohta, lepingud vms, investeeringute laekumise tähtajad jms). Samuti kohustab kohus esitama kohtule andmed laovaru tänase väärtuse kujunemise kohta (andmed, millel hinnang põhineb).

Juhul kui ettevõtja ja saneerimisnõustajad kohtu nõudmist ei täida ja osundatud puudusi ei kõrvalda, jätab kohus määrusega saneerimiskava kinnitamata.

Taust:

*AS Q Vara oli esimene ettevõtte Eestis, kes kasutas vahetult peale seaduse jõustumist õigust esitada kohtule avaldus AS-i Q Vara suhtes saneerimismenetluse algatamiseks. Avaldus tehti 31.12.2008.

*Esitatud avalduse kohaselt on aktsiaselts Q Vara asutatud 2002. a lõpus, ning tema peamised tegevusvaldkonnad on kinnisvaraarendus, kinnisvara haldus ja ehitus.*Äriühing tegutseb ja viib majandustegevust ellu nii Eestis, Lätis kui Leedus.*AS-i Q Vara seaduslik esindaja ja juhatuse liige on Alo Lillepea, nõukogu liikmeteks on Jürgen Järvik, Ivo Lillepea ja Tanel Peeters.*07.01.2009 määrusega algatas kohus AS Q Vara saneerimismenetluse.*13.04.2009 on kohtusse saabunud AS Q Vara saneerimiskava kinnitamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474