17. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: reservide põhi on näha selgemalt, kui majanduse oma!

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi kirjutab ajaveebis, et sotside jonni taga ei ole ainult "Ivari, Jüri ja Eiki" põhimõtted. Samuti väidab ta, et "iga kuu tiksub miljard ja kaks miinust", viidates riigireservide peatsele lõppemisele.

"Suurem osa probleemist asub tegelikult fraktsioonist väljas. Kui ikkagi Taliga hõikab, et "töörahvas" ja "ei lähe läbi", peab sotsidegi seast kajama "töörahvas" ja "ei lähe läbi". Ilmselgelt on nii Ivari, Jüri kui Eiki õnnetud, aga akustiline probleem on kõrvulukustav ja sõnad "eelarve" ja "euro" ei kosta enam kuhugi," on Ligi nördinud.

Ligi väitel "koalitsioonipartnerid veenavad, et klassiviha ja skoorid ei puutu asjasse, paat on ühine ja ka huvi, et see ujuks".

"Aga vastu kostab, et mäng käib üksteise vastu ja väravaid tuleb lüüa. See muudab aina kärsitumaks ja kärsitumaks, iga kuu tiksub miljard ja kaks miinust ning reservide põhi on näha selgemalt kui majanduse oma. Jumala eest, täielik poliitiline tahe ei muudaks seda tõsiasja!" prahvatab poliitik.

Ta jätkab: "Publik imestab, miks valitsus tahab kaitsta turuosalisi maksetõusu eest, millega nood nõus on. Aga selle pärast, et nad olid ka eelmise kord nõus ja see on osa praeguses supist. Ja kuna nad ei näi esindavat neid, keda esindavat – pole meil ametiühingu liikmeid ega üksmeelt tööandjate keskliidus, keda iganes ja kui palju nood ka esindavad."

Ligi hinnangul ei ole kodanikuühiskond ses küsimuses "välja vedanud".

"Keegi, kes peab nood miljardid kokku lugema, nende defitsiidi katma, ei saa neid mingi kahe poole vahel väiksemaks jagada ja saab neist suuremalt poliitiliselt vastutama, on kohustatud oma peaga mõtlema ja otsustama," lisab oravapartei aseesimees.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474