19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaid iga kolmas koondamine riigiasutustes puudutas inimest

Rahandusministeeriumi koostatud värskest riigiasutuste palgauuringust selgub, et 2008. aastal koondati riigiasutustes kokku 3000 ametikohta, kuid kaks kolmandikku neist olid täitmata.

Reaalselt koondati vaid 1000 inimest ehk vaid 0,6% avalikus sektoris töötavatest inimestest.

"2008. aastal koondati riigiasutustes ja põhiseaduslikes institutsioonides kokku ca 3000 kinnitatud ametikohta, nendest ligi 1000 ametikohta olid täidetud ametikohad," seisab rahandusministeeriumi kodulehel 15. mail avalikustatud uuringus.

Ministeerium toob välja ka selle, et kinnitatud ametikohtade arv võrreldes 2007. aastaga mullu vähenes, kuid mitte märkimisväärselt-kõigest 3%.

"Kuigi valitsemisalades koondati eeltoodust suuremas mahus ametikohti, siis loodi asemel ka uusi ametikohti, mis kokkuvõttes ei anna alust positiivse hinnangu andmisele ametikohtade vähendamisele," nendib ministeerium.

"Kinnitatud ametikohtade vähendamise osakaalu täpsem analüüs näitab, et kuigi mõned asutused on analüüsinud ametikohtadel täidetavaid funktsioone ning asunud tõstma töö efektiivsust vähemate ametikohtadega, siis enamik ministeeriume ei ole enda valitsemisalades veel vastavaid ümberkorraldusi tegema asunud. Enim on koosseisu optimeeritud rahandusministeeriumi ja siseministeeriumi valitsemisalas ning Välisministeeriumis."

2008. aastal oli töötas avalikus sektoris 23,7% kõigist Eestis hõivatutest ehk 155 500 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474