25. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendusfirma võttis Maxima pankrotiavalduse tagasi

Jaanuaris logistikakeskuse kinnistu eest ligi 60 miljonit krooni arendajale võlgu jäänud Maxima Eesti OÜ on lõpuks kinnistu välja ostnud, arendaja võttis tagasi ka firma vastu esitatud pankrotinõude.

„Maxima Eesti on tänaseks täitnud kõik kohustused Rebasepõllu Arenduse ees ja viimane on võtnud tagasi pankrotinõude Maxima Eesti vastu ja ei oma praeguse seisuga nende vastu enam mingeid pretensioone,“ kinnitas investeerimisfirma Alta Capitali omanik ja kinnisvaraarendaja Rebasepõllu Arenduse omanik Andres Rätsepp.

Tema sõnul on Rebasepõllu Arendus ja Maxima Eesti jõudnud praeguseks kokkuleppele palju tüli tekitanud kinnistu müügi osas.

„Nüüdseks on kinnistu müügitehing lõpule viidud ja Maxima Eesti on omandanud Rebasepõllu Arenduselt umbes 15 ha suuruse kinnistu Rae vallas, kuhu planeeritakse Maxima logistikakeskust. Maxima alustab laopindade ehitust pärast kaasinvestorite leidmist,“ lisas Rätsepp.

Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et võlaks seda nimetada ei saa. „See polnud võlg, vaidlused tekkisid teatud lepingu tingimuste üle,“ ütles ta.

Erilaiu sõnul on kinnistu nüüdseks omandatud, kuid logistikakeskuse ehitusega ei kiirustata. Praegusel ajal nii mahukat ehitist firma üksi kanda ei jõuaks.

„Otsime aktiivseid investoreid, kes oleksid sellest huvitatud,“ ütles Erilaid. „Kuna meil pole plaanis varem plaanitud mahus uusi poode avada, pole ka logistikakeskust ülikiiresti vaja. See ei põle meie jaoks. Loodame, et tarbimine on kõige suuremast madalseisust üle saanud ja majandus hakkab elavnema. Kas see juhtub just sel aastal, ei tea,“ rääkis ta.

Maxima hakkas Rae valda Rebase tööstusparki rajama uut logistikakeskust, kuid jäi mullu aasta lõpus arendajale kinnistu eest võlgu üle 60 miljonit krooni.

Selle aasta alguses ei maksnud Maxima Eesti kinnistu ega sinna rajatud kommunikatsioonide eest sentigi, mistõttu otsustas arendaja projekteerimistööd katkestada. Asi läks koguni nii kaugele, et arendaja esitas Maxima vastu pankrotiavalduse ja ähvardas asja kohtusse anda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474