27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki tütar paiskab Targa Kodu korterid müüki

Swdbanki tütarettevõte SRE Management, mis ostis pankrotis Targa Kodu maja kolmandal enampakkumisel, plaanib korterid taas müüki panna.

SRE Management OÜ juhatuse esimees Urmas Somelar ütles Äripäevale, et tehing toimus alghinnaga 59 miljonit krooni. „Maja on hea kvaliteediga ja perspektiivikas asukohas,“ põhjendas Somelar ostu.

Mis majaga edasi plaanitakse teha? „Kõigepealt tegeletakse arendaja puudujääkide lappimisega ning seejärel müüakse. Põhjust, miks müük peaks ebaõnnestuma, ei näe,“ vastas juhatuse esimees. Tema sõnul sõltub müügi kiirus tänasel turul hinna reguleerimisest. „Samas pole mingit põhjust hakata seda kõige madalama hinnaga turule paiskama,“ lisas ta.

Korterite võimaliku väljaüürimise kohta ütles Somelar, et tegemist on kõrvaltegevusega, mis ei sega müüki.

Aprilli lõpus ilmus Ametlikes Teadaannetes kuulutus, et Prior Holdingu pankrotihaldurid müüvad enampakkumisel ettevõtte omandis olevat kinnisvara alghinnaga 59 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks 18%.

Tegemist oli kolmanda enampakkumisega. Esimene leidis aset märtsi teises pooles, kui Juurdeveo 19 alghinnaks oli määratud 105 miljonit krooni. Ostjat sellise hinnaga ei leitud, mistõttu langetati teise enampakkumise tarbeks hinda 85 miljonile kroonile. Teine enampakkumine toimus aprilli keskpaigas ning ka seal ei leidnud Tark Kodu endale uut omanikku.

Prior Holdingu pankrot kuulutati Harju maakohtus välja tänavu jaanuaris.

Juurdeveo 19 peale on Swedbanki kasuks seatud neli hüpoteeki kokku summas 117, 3 miljonit krooni ning kaks hüpoteeki Skype'i asutajate investeerimisfirma ja Prior Holdingu osaniku Ambient Sound Investments OÜ kasuks summas 35 miljonit krooni.

SRE Management on selle aasta 3. veebruaril asutatud ettevõte, mis kuulub Swedbankile ja tegeleb äriregistri andmetel enda või renditud kinnisvara üürileandmise ja käitusega. Ettevõtte nõukogukku kuuluvad Priit Perens, Erkki Raasuke ja Kristina Mikenberg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474