28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank krabas kindlustusturul ERGO-lt turgu

Aasta esimese nelja kuuga on kahjukindlusturul kasvatanud märkimisväärselt turuosa Swedbank Varakindlustus. Turuosa on võidetud eeskätt ERGO Kindlustuse arvelt.

Aprilli lõpuks oli Swedbank Varakindlustus kogunud varakindlusturul preemiaid 200,8 miljoni krooni eest ehk 20,5 miljonit krooni enam kui aasta eest, nähtub Statistikaameti poolt kogutud andmetest.

Samas ERGO Kindlustuse poolt kogutud preemiate maht on aastatagusega võrreldes langenud 79 miljoni krooni võrra ning ulatus vaadeldaval perioodil 260,2 miljoni kroonini.

Nende tulemustega hõivasid eelpool mainitud varakindlustusturul vastavalt kolmanda ja teise koha. Endiselt on turu suurim kahjukindlustaja If Kindlustus, mis kogus nelja kuuga preemiateks 373,1 miljonit krooni.

Kolme suurima seltsi turuosa ulatus kahjukindlustusturul kokku 63,7 protsendini. Kogu Eesti kahjukindlustusturu maht oli selle aasta esimesel neljal kuul 1,43 miljardit krooni ehk 120 miljonit krooni väiksem kui aasta eest.

Enim on seltsid raha kaotanud juriidiliste isikute maismaasõidukite kindlustustest, kus preemiaid koguti 288,1 miljonit krooni ehk 67,3 miljonit krooni vähem kui aasta eest. Juriidilised isikud sel aastal maksnud märkimisväärselt vähem (139,1 mln kr vs 162,3 mln kr) vähem ka varakindlustuse eest.

Hüvitistena on seltsid maksnud nelja kuuga välja 826,5 miljonit krooni ehk vaid 0,4% vähem kui aasta eest. Turuosa võitmise tulemusena kasvasid Swedbankil aga kõige enam ka väljamakstud hüvitiste mahud – eelmise aasta 96 miljonilt kroonilt 128,5 miljoni kroonini.

Hüviste poole pealt on toimunud võrreldes aastataguse oluline muutus juriidiliste isikute varakindlustuses, kus on eelmise aasta 46,1 miljoni krooni asemel selle aasta nelja kuuga välja makstud juba 73 miljonit krooni.

Suur osa võib siin olla Tallinna Mustika kaubanduskeskuse suurpõlengu kahjude hüvitamises, mille kogukahju on Eesti Kindlustusseltside Liit hinnanud 120 miljoni kroonini ning millest mai keskpaigaks oli hüvitatud 29 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474