1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gildi kinnisvarafondi valitsejad said aastaga 6 mln kr kahjumit

Kinnisvarafond EEREIF valitseja Gild Property Asset Management teenis eelmisel aastal 5,9 miljonit krooni maksueelset kahjumit. Samas aasta varem ulatus maksueelne kasum 6,1 miljoni kroonini.

Kahjumisse langemise taga oli peamiselt fondi edukustasu äralangemine. Kui 2007. aastal korjas fondivalitseja EEREIF valitsemise eest investoritelt 10,9 miljonit krooni edukustasu, siis eelmisel aastal edukustasu investoritelt ei kasseeritud kuna fondiosak tegi aastaga läbi 9,4 protsendise languse.

Enamus eelmise aasta 13,5 miljoni kroonini ulatunud tuludest sai fond haldustasudest, mida koguti poolteist miljonit krooni enam kui aasta varem ehk kokku 10,3 miljonit krooni.

Gild Property Asset Managementi investeerimisportfelli varade maht ulatus möödunud aasta lõpus 54 miljoni euroni (845 miljoni kroonini). Sellest 63% oli investeeritud Eestisse ning võrdselt 12% Lätti ja Bulgaariasse.

Ettevõtte aastaraportist selgub veel, et kui 2007. aastal investeeris fondivalitseja Gild Property Asset Management 2,15 miljonit krooni enda poolt valitseva EEREIF fondi osakutesse, siis eelmisel aastal müüdi osakud 1,46 miljoni krooni eest maha.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474