6. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restaureeritud Vihula mõisa süda ootab külalisi

Täna avab Uniquestay Hotels Vihula mõisas asuva puhkekompleksi Vihula Manor Country Club Spa. Eesti ühe suurema mõisakompleksi restaureerimisele ja teenimapanekule kulus üle 100 miljoni krooni.

Vihula mõisakompleks on üks suuremaid ja koosneb 27 erinevast ajaloolisest hoonest; tänaseks on renoveeritud kõige olulisemad hooned ehk kogu kogu mõisasüda. Praeguseks hetkeks on kulunud 102 miljonit krooni, rääkis Vihula mõisa tegevjuht Kristina Veskioja Äripäevale.

Tänasel pidulikul avatseremoonial osalevad välisminister Urmas Paet ja Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm. Avamisest võtavad teiste seas osa 19. sajandil mõisa omanikeks olnud von Schubertite perekonna esindajad. Lindi lõikab läbi Dr Hartwig von Schubert, Hamburgis asuva Saksa Kaitseväe Kõrgkooli (Führungsakademie der Bundeswehr) dekaan.

Tseremooniale on oodatud ligikaudu kakssada kutsetega külalist nii Eestist kui välismaalt.

Vihula mõisa südame moodustavad kaks peahoonet, 25 ajaloolist kõrvalhoonet ning ligikaudu 50 hektarit maad. Neljatärni-puhkekompleksis on 44 tuba ning sviiti, mõisa häärberi fuajee 30 külalisele, palmimaja konverentsi- ja banketiruumid 100 külalisele, nõupidamistuba 12 inimesele, õliaida seminariruum, jääkeldri kõrts 70 külastajale, von Schuberti veinibaar 30 külastajale, teemaja ja veinikelder.

Sügiseks valmivad saunad, jõusaal, öko-spaa ning 150-kohaline konverentsikeskus. Kogu projekt valmib etapiviisiliselt, koguinvesteeringu mahuks on ca 210 miljonit krooni ning lõpptähtajaks 2012. aasta algus.

Vihula mõisa uueks omanikuks, investoriks ja arendajaks on taani kapitalil põhinev Via Hansa Eesti AS, ettevõte mis tegutseb sissetuleva turismi reisikorraldajana ning on juba ligi 15 aastat Eestisse välisturiste toonud ja Eestit välismaailmas turundanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474