8. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vestas Wind Systems plaanib kasvatada müüki 20 protsenti

Maailma suurim tuulegeneraatorite müüja Vestas Wind Systems plaanib kasvatada üleilmset müüki 20 protsenti, vahendab Bloomberg.

Taani ettevõte plaanib tõsta Hiinas läinud aasta 2000 töötajalt kasutatava tööjõu tänavu 3000 töötajale, ütles ettevõtte Hiina üksuse juht Lars Andre Andersen. Tänavu lisatakse Hiinas neli uut tootmisüksust, mis kasvatab nende arvu kümnele. Mullu oli vestase käive kuus miljardit eurot.

Mullu oli Hiina USA järel Vestasele teine turg, mis andis umbes kümme protsenti käibest. Vestase turuosa Hiinas on neljas, kus suurim on Xinjiang Gold Wind Science Technology.

Euroopa Ärikoda Hiinas teatas, et välismaised kompaniid on kaotanud umbes viie miljardi euro eest tuuleenergiaprojekte Hiinas, kuna pakkumisekriteeriumid muudavad võitmise võimatuks. Vestas teatas, et neid ei ole küll ebaõiglaselt koheldud Hiinas, kuid on natuke mures Hiina turule ligipääsetavuse osas, milline teema tõstatatakse Hiina ametivõimude juures.

Xinjiang Goldwind Science Technology juhatuse esimees Yu Danke ütles, et Hiina tootjaid ei eelistata, kuna kõik määrab odavam hind. Pakkumisprotseduuris ei võeta arvesse kogu elutsükli kulusid, varustuse töökindlust ega tootlust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474