11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring näitab tööjõuvajaduse stabiliseerumist

Suurima personalifirma Manpower Inc. ülemaailmne tööjõuturu-uuring Manpower Employment Outlook Survey (MEOS) ennustab 2009. aasta kolmandaks kvartaliks uute töötajate värbamise madalseisu jätkumist.

Võrreldes eelnenud kolme kuu tulemustega, avaldab seekord suurem protsent tööandjaid arvamust, et ei soovi järgneva kolme kuu jooksul juba olemasolevatest töötajatest loobuda.

Uuring, milles osales ligi 72 000 tööandjat 34-st riigist näitab, et üheteistkümnes riigis oodatakse järgmises kvartalis isegi värbamiste arvu kasvu. Samaaegselt prognoosivad seitseteist riiki kõigi aegade madalaimat uute töötajate värbamisvajadust alates uuringute läbiviimise algusajast.

Euroopas on suurimate värbamisplaanidega Norra ja Poola, negatiivsemate tulevikuprognoosidega on Iirimaa, Hispaania, Kreeka, Rumeenia, Itaalia ja Inglismaa. USA tööandjad on värbamise osas jätkuvalt ettevaatlikud ning jätkub tööjõu kohandamine vastavalt vajadustele.

Sektorite lõikes prognoositakse jätkuvalt tööjõuvajaduse vähenemist tööstussektoris. ”Võrreldes eelmise kvartaliga, väidab ülemaailmselt suurem protsent tööandjatest, et olemasoleva tööjõu osas ei tehta muudatusi ning halvim võib olla möödas”, kommenteeris Jeffrey A. Joerres, Manpower Inc. president.

”Prognoos kolmandaks kvartaliks ennustab juba mõnedes riikides tööjõuturu stabiliseerumist, samas kui Eestis oodatakse seoses uue töölepinguseaduse jõustumisega kolmandas kvartalis pigem koondamiste arvu kasvu”, lisas Heigo Kaldra, Manpoweri tegevjuht Eestis.

MEOS on kõige ulatuslikum ja põhjalikum tulevikku vaatav personalivaldkonna uuring maailmas, milles osaleb igas kvartalis peaaegu 72 000 tööandjat 34-st riigist. Uuringut on läbi viidud juba 45 aastat.

Manpower Inc (NYSE: MAN) on 1948. aastal USA-s asutatud rahvusvaheline personaliettevõte, mis tegutseb 82 riigis ja omab enam kui 4400 kontorit. Lisaks tavapärasele töötajate värbamisele pakub Manpower ka töötajate renditeenust, outsourcingut, outplacementi ning erinevaid testimis- ja konsultatsiooniteenuseid. Eestis tegutseb Manpower alates 2004. aastast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474