13. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse odavnemine toob Kuressaarde pikema maandumisraja

Ehitushindade odavnemine võimaldab Kuressaare lennujaama 1518 meetri pikkust maandumisrada pikendada kavandatud 300 meetri asemel 500 meetri võrra.

ASi Kuressaare Lennujaam juhataja Mati Tang ütles ajalehele Oma Saar, et kui plaanitud 1800meetriselt lennurajalt saanuks täislastis õhku tõusta kuni sajakohaline lennuk, siis 2000 m pikkuse raja puhul saavad seda teha kuni 150kohalised lennukid.

Lennuraja rekonstrueerimistööd algavad juunis ja lõpevad septembris, tööde käigus paigaldatakse rajale 600 meetri ulatuses lähenemistuled, laiendatakse lennuraja külgohutusalasid jms. 54 miljonit krooni maksvad rekonstrueerimistööd Tangu sõnul liinilende ei takista. "Mõningate tööde jaoks lennuväli mingiteks tundideks kindlasti suletakse, kuid see võib häirida vaid juhuslike lendude toimumist," lausus lennujaama juhataja.

130hektarilisel maa-alal paikneva Kuressaare lennujaama halduses on kaks ristuvat lennurada: üks pikkusega 1518 m ja teine pikkusega 799 m, mõlema laius on 30 m. Lennuradade kandevõime on kuni 120 tonni.

Kuressaare lennujaamas viidi aastail 2005-07 läbi üks lennuohutuse taseme parandamist ja kaks infrastruktuuri arendamist toetavat projekti, mida kaasrahastas Euroopa Liit. Projektide raames avati juunis 2007 uus reisiterminal ja pagasikäitluskompleks.

Kuressaarest saab regulaarliinidega otse lennata kolme sihtkohta: Estonian Airiga Tallinna ja Stockholmi ning Luftverkehr Friesland Harlega Kihnu saarele. Mõne aasta eest pakkus Finnair otselende ka Helsingisse ning airBaltic Riiga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474