25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik ampsab suutäie kapolaste rahakotist

Vaatamata kaitsepolitsei viimase aja saavutustele ehk nn suurte kalade võrkusaamisele vähendatakse valitsuse tänase otsuse kohaselt nende töötasu 8%. Ka käib valitsuse kärpereha üle piirivalveametnike töötasudest.

Eelnõu kohaselt vähendatakse kõigi kaitsepolitseiameti ametnike palgamäärasid solidaarselt 8% võrra, selgus valitsuse päevakorrapunktidest. Kuupalgamäärade muutmine vähendab ka kaitsepolitseiameti politseiametniku pensioni saavate isikute sissetulekut.

Muudetud kuupalgamäärad on kavandatud jõustuma alates selle aasta 1. juulist.

Piirivalvurite puhul vähendatakse nii kuupalgamäärasid kui ka auastmetasusid 8%. Määruse rakendamisel 1. juulist hoitakse kokku 9,6 miljoni krooni ulatuses personalikulusid.

Piirivalveametnike palga 8% võrra vähendamise kokkulepe saavutati Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingu Liiduga 22. juunil toimunud kollektiivlepingu läbirääkimistel.

Mais ütles justiitsminister Rein Lang Äripäevale, et kõigi riigi töötajate palka tuleb alandada ühtemoodi ilma mingisuguste eranditeta. "Minu arvates on seda võimalik ellu viia ainult sellise metoodikaga. Kui me hakkame looma kellelegi mingeid eeliseid, siis me jäämegi vaidlema. Midagi ei ole teha. Panustama peavad võrdselt nii president kui raamatupidaja," teatas Lang tookord.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474