25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurärimeeste rahakott sel aastal õhem

Kriis laastab suurärimeeste rahakotte ja nad saavad märksa vähem dividenditulu kui mullu. Näiteks Jüri Käo otsustas oma investeerimisfirmast Gotfried võtta välja võtta "vaid" veidi üle 17 miljoni krooni omanikutulu.

Märgatav osa sellest rahast tuleb buumi ajal kogutud tagavara arvelt, sest ettevõtte puhaskasum kukkus mullu ligi 100 miljonilt kroonilt alla 12 miljoni krooni, kirjutas Eesti Ekspress. Mullu juunis võttis Käo oma pisifirmast dividendina välja ligi 21 miljonit ehk viiendiku võrra tänavusest rohkem.

Teine tuntud suurettevõtja, ¬Urmas Sõõrumaa, eraldas oma firmas US Invest dividendideks 15 miljonit krooni, kui mullu sai ta kulutada samaks otstarbeks 50 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474