26. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome politsei vahistas teefirma Destia juhi

Helsingi kriminaalpolitsei vahistas teisipäeval Eestist teehanketüli tõttu lahkunud Soome riigi teefirma Destia tegevjuhi Jukka Laaksovirta ja tema äripartneri Markku Saarikanga, keda süüdistatakse rängas pettuses, mille eest võib kuni neljaks aastaks vangi minna, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Juurdlust alustati Yle telekanali A-stuudios esitatud väidete põhjal, et Laaksovirta on suunanud Destia tellimusi oma äripartnerile. Mai lõpus esitas Laaksovirta lahkumisavalduse, mille Destia pikema viivituseta rahuldas.

Laaksovirta suunas A-stuudio andmeil mahukaid lepinguid firmadele JMJ Holding-, Teknosijoitus- ja Baltic Cargo Shipping. Seda, et Laaksovirta ja Saarikangas olid äripartnerid, hoiti tahtlikult salajas.

Äriregistri andmeil kuulub mõlemale kolmandik firmast JMJ Holding. Laaksovirta on firma juhatuse esimees, Saarikangas tegevjuht ja juhatuse liige.

Saarikangas asutas laevafirma Baltic Cargo Shipping 2008. aastal ning kohe oli firmal miljonileping Destiaga ehitusmaterjalide transportimiseks.

Soome politsei alustas kriminaaljuurdlust kolm nädalat tagasi, kirjutab Helsingin Sanomat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474