29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa laevaehitajad sõlmisid suurima tellimuslepingu

Jaanipäeval sõlmisid Rootsis koostööleppe Baltic Workboats juhataja Margus Vanaselja ja Rootsi piirivalve peadirektor Judith Melin, millega Rootsi riik tellib Saaremaa laevaehitajatelt kuni kuus laeva kogumaksumusega ligi 300 miljonit Eesti krooni.

Nii suurt tellimust pole Saaremaa laevaehitajad seni saanud, saja miljoni kroonised tellimused olid seni suurimad. "Ettevalmistustöö algas meil juba eelmise aasta sügisel peale, lepingu sõlmimine oli vaid selle tehingu kinnitus. Praegu käib laevade lõplik projekteerimine, esimene KBV 312 tüüpi laev peaks valmima 2011 aasta augustikuus," tutvustas suurprojekti Meie Maale Margus Vanaselja.

Tema sõnul on laev üsnagi keeruline, Rootsi piirivalve vahetab välja nii laevad, lennukid kui autod kõige kaasaegsemate vastu ja sõlmitud projekt hõlmab Nasval asuvat Baltic Workboatsi laevatehase nelja aasta tööd. Kui esimene laev on valmis, siis iga viie kuu tagant antakse järgmine tellijale üle.

"See on meile väga suur usaldus, klient on Rootsi riik ja meie jaoks on see suur näitaja. Kindlasti annab see meie tehase arengule palju juurde, toode on keerukas ja peame tõsise sammu oma arengus edasi astuma. Meie tehase spetsiifika on selliselt üles ehitatud, et suurema osa töödest teeme ise. Seadmed tuleb muidugi sisse osta, aga enamuse kiirlaevast teeme ise," rääkis Vanaselja.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474