2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EOMAP naasis Taani Kuningriigi hankelt võitjana

Kartograafia- ja maamõõdufirma AS EOMAP valiti Taani Kuningriigi keskkonnaministeeriumi korraldatud hankel kolme ettevõtte sekka, kes saavad hakata tegema Sjaellandi regioonis kartograafiatöid. Hanke maht on 18 miljonit Taani krooni, teatas ettevõte.

Taani keskkonnaministeeriumi juures tegutsev kartograafiateenistus Kort Matrikelstyrelsen www.kms.dk korraldas üle-Euroopalise hanke, millega soovitakse kaasajastada 16 Sjaellandi regiooni omavalitsuste kaardiandmeid. Hange sisaldas aeropildistamist, ortofotode koostamist ja fotodelt saadud kaardiandmete digitaliseerimist.

Indrek Hirvlaan, EOMAP Geodata ASi juhatuse liige kommenteeris: "Pääsesime hankel koos väga suurte ettevõtete, projekteerimisfirma Cowi ja kartograafiafirma Blominfoga nende kolme sekka, kellega sõlmitakse raamleping ja kellega hakkame edasiste tööde pärast konkureerima. Edestasime omal alal väga tugevaid ettevõtteid Šotimaalt ja Saksamaalt."

Eelvalikus kvalifitseerus seitse pakkujat, kokku tegid hankele pakkumisi viis firmat. Taani Kuningriigi hankes osalemine oli Indrek Hirvlaane sõnul teostatav seetõttu, et pakkumise sai teha inglise keeles. "Hankel osalemine andis meile kindluse, et Eesti firma saab tööd ka väljastpoolt, soovitame kõigil teistel ettevõtetel vaadata hankeinfot aadressilt ted.europa.eu."

Hankel hinnati lisaks pakkumise hinnale ettevõtte tehnilist võimekust nõutud kartograafiatööde teostamiseks, samuti projektimeeskonna võimekust, töö metoodikat, andmete kvaliteedi tagamist ja tööde teostamise tähtaega.

EOMAPil on kuus fotogramm-meetria töökohta, kus töötatakse kahes vahetuses. Seni on tehtud tööd Maa-ametile ja Eesti kohalikele omavalitsustele. Fotogramm-meetria on esemete mõõtmine aerofotode põhjal. Spetsiaalse riist- ja tarkvaraga kuvatakse aerofotodelt arvutiekraanile ruumiline kujutis maapinnast, mis on aluseks kaartide ja plaanide koostamiseks.Eesti kapitalil põhinev kartograafia- ja maamõõdufirma annab tööd 70 inimesele. Tuntuim toode on atlas Eesti Teed, muud turismikaardid ja atlased ning navigeeriv Eesti Teejuht GPS-seadmele. Koostöös Postimehega on tehtud sihtkoha otsingut võimaldav Eesti veebipõhine kaart.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474