3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseltsid teenivad firmadelt kahjumit

Aprillis ja mais on kindlustusseltsid maksnud juriidilistele isikutele välja rohkem varakindlustushüvitisi, kui nad on suutnud preemiaid koguda.

Viimase kahe kuuga on seltsid maksnud juriidilistele isikutele 74,7 miljonit krooni vara kahjust tekkinud hüvitisi. Aastail 2007-08 oli seltside keskmine väljamakse kuus 13 miljonit krooni, seega on nõute rahaline maht kasvanud kolmekordseks. Selle taga võib olla Prisma kaubanduskeskuse põlengujuhtum, mille kogukahju seltsidele võib ulatuda 120 miljonini krooni.

Aprillis kogusid Eesti kindlustusseltsid juriidiliste isikute kindlustamisega 33 ja mais 29 miljonit krooni preemiaid. Väljamakseid tehti vastavalt 33 ja 42 miljonit. Nagu allolev tabel näitab, on alates kogutud preemiate ja väljamaksete vaheJuriidiliste isikute varakindlustus miinuses selle aasta jaanuarist üha suurenenud, seda preemiate kahjuks.

Juriidiliste isikute varakindlustus miinuses

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474