4. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Merko ja tennis said sõbraks

Merko paneb õla alla ITF-sarja meeste tenniseturniirile, järgmisel nädalal saab Tallinnas Tondil TERE Tennisekeskuses avalöögi rahvusvaheline ITF-sarja 15 000 $ auhinnafondiga tenniseturniir „Merko Open 2009“.

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul soovib ettevõte omanimelise sarja loomisega anda oma panuse Eesti tennise arengusse. Roben rõhutas, et Merko Open ei ole ühekordne projekt: „Esialgne kokkulepe on kolme aasta peale, siis teeme kokkuvõtteid ja uusi plaane.“

Eesti tenniseajaloo suurima auhinnafondiga turniirile saabuvad ligi 60 mängijat Euroopast ja USA-st. Eesti au eest asuvad võistlustulle Eesti parimad – Jürgen Zopp, Mait Künnap, Jaak Põldma ja Vladimir Ivanov, samuti Eesti parimad noored tenniselootused.

Eesti Tennise Liidu presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul näitab Merko suurusega ettevõtete jätkuv lisandumine tennise toetajate leeri, et asjad liiguvad Eesti tennises ülesmäge. „Suurettevõtetega tulevad kaasa suuremad võimalused, laiem valik mängijaid ja loodetavalt ka kasvav publikuhuvi ning mis eriti oluline – see süstib noortesse tennisehuvilistesse entusiasmi ja kindlustunnet tulevikuks,“ ütles Sõõrumaa.

Võistluste direktor Margus Uba märkis, et lisaks auhinnarahadele käib veelgi suurem võitlus ATP edetabelipunktide pärast. „Merko Openi võitja teenib 25 ATP punkti, mis on ühe turniiri kohta väga soliidne number. Jürgen Zopp, Mait Künnap ja Jaak Põldma on taganud pääsu põhiturniirile tänu oma ATP edetabelikohtadele, lisaks on korraldajal õigus põhitabelisse anda neljale mängijale veel ka Wild-card ehk vabapääse. Kõrgeimat ATP edetabelikohta omab Merko Openil 22-aastane slovakk Pavol Cervenak (ATP 285) meie lõunanaabri lätlase Deniss Pavlovsi (ATP 289) ees. Oma karjääri kõrgeimal kohal olev Jürgen Zopp (ATP 506) on Merko Openil paigutatud kuuendana.”

Võistluste kvalifikatsiooniturniir peetakse 11.–12. juulil ja põhiturniir 13.–18. juulil, mängud toimuvad Tondil TERE Tennisekeskuses aadressil Marsi tn 4. Eestlaste mängud on avaringides planeeritud kell 14, 16 ja 18, võistluspäeva mängude täpne ajakava selgub eelneva päeva õhtuks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474