17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pommitamine ei kukutanud hotelliketi aktsiat

Kahes USA ettevõttele kuuluvas hotellis Indoneesia pealinnas Jakartas toimunud terroristide poolt organiseeritud pommiplahvatused ei suutnud aktsiahinnale täna suuremat kahju teha, vahendab Bloomberg.

Rünnakute alla sattunud HW Marriot hoteli ja Ritz Carlton peavad nüüd leidma tasakaalu, ütles hotellide turvalisusega tegeleva ettevõtte juht Philip Farina.

„Varakad ja olulised külastajad tahavad lihtsat ligipääsu isegi kui nende kohalolek võib kutsuda terroristide tähelepanu,“ ütles Farina. „Massilised turvameetmed võivad peletada külastajaid, kuna need muutuksid siis sõjaväebaaside laadseteks kohtadeks.“

Ta lisas, et ootab, et hotellid satuvad edaspidigi rünnakute sihtmärkideks.

Kui lennujaamad, valitsusasutused ja ettevõtted on oma hoonetes terve aastakümne vältel tugevdanud turvalisust, siis hotellidel on raskusi nende ukselävest üle astujate inspekteerimisega, kuna soovitakse pakkuda avatud keskkonda ja klienditeenindust.

USA suurimale hotelliketile Marriott International kuuluvad mõlemad terrorirünnakus kannatada saanud hotelli. Täna langes aktsia hind 2,4 protsenti, 19,96 dollarile. Suurem kukkumine (6,2 protsenti) toimus eile, kuna ettevõte andis kogu selle aasta kohta kasumihoiatuse.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474