20. juuli 2009

Suurbritannias madalaim terrorioht pärast 2001. aastat

Suurbritannia langetas riigi terrorismiohu taset "olulisele", mis on kolmas tase viieastmelisel skaalal. Tegu on madalaima tasemega pärast Al-Qaida rünnakuid 11. septembril 2001 USAs.

Ühendatud terrorismianalüüsi keskuse poolt paika pandud tase tähendab, et terroristide rünnakule on tugev võimalus. Eelmine tase oli "tõsine", mis märgib, et rünnak on väga tõenäoline, kirjutas Bloomberg.

"Ohutaseme muutmine ei tähenda, et üldine oht on ära kadunud. Suurbritannia vastu on tõeline ja tõsine terrorismioht ja palun, et avalikkus jääks valvsaks," ütles siseminister Alan Johnson. Keskus muutis ohutaset sõltumatult ministritest ning see baseerub viimastele luureandmetele, võttes arvesse selliseid tegureid nagu suutlikkus, kavatsus ja ajaskaala, lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474