23. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska aktsia hüppab pärast kasumiprognooside ületamist

Rootsi suurima ehitusfirma Skanska AB aktsia tõusid 5,9% pärast uudist, et ettevõtte teise kvartali kasum ületas prognoose.

Aktsia tõusis 5,5 Rootsi krooni võrra 99,5 kroonini Stockholmi börsil, see on kõrgeim tase aasta jooksul. Ettevõte teatas, et ootab tellimuste numbri paranemist USAs 787 miljardi dollari suuruse USA riigi abipaketi tulemusel, kirjutas Bloomberg.

Ettevõtte kasum tõusis teises kvartalis 1,17 miljardi Rootsi kroonini, 9,3% võrreldes aastataguse perioodiga. Analüütikute prognoose ületas see 740 miljoni Rootsi krooniga.

Mitmed avaliku sektori projektid on USAs edasi lükatud selle aasta teise poolde, samal ajal kui kliendid proovivad kasu saada riigi abipaketist, teatas Rootsi ehitusfirma. "Prognoosime projektide arvu kasvu USAs, mis tähendab, et on oodata tellimuste paremat olukorda aasta teises pooles," ütles Skanska tegevjuht Johan Karlstrom.

Tema sõnul on oodata, et ettevõtte mitme turu käive langeb sel aastal, eriti Põhjamaades ja Tšehhis üle 10%, mis oleks siiski mõningane paranemine võrreldes 13%se langusega aasta esimeses pooles. Tulude langust on oodata ka järgmisel aastal, teatas Skanska.

Tellimuste ettetellimine suurenes aastataguse perioodiga võrreldes 37,6 miljardile Rootsi kroonile 34,2 miljardilt. Müük langes 35,7 miljardile Rootsi kroonile mulluselt 37,1 miljardilt kroonilt.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474