24. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB II kvartali müügitulu oli ligi 8 miljardit dollarit

Ka Eestis tegutseva maailma suurima elektrivõrkude tootja ABB Grupi teise kvartali müügitulu ulatus 7,9 miljardi dollarini, mis on 12%, kohalikes vääringutes 2% langus võrreldes 2008. aasta teise kvartaliga.

Kasum enne intresse ja makse (EBIT) ulatus 1 miljardi dollarini.

Tellimused vähenesid 7,3 miljardi dollarini ehk 35% võrreldes aastatagusega, seda peamiselt järsult vähenenud nõudluse tõttu tööstustoodangu turgudel. Ärikasumi marginaal langes 13,2 protsendini võrreldes 16,1 protsendiga aasta tagasi. Vähenemine oli peamiselt tingitud madalamatest mahtudest lühikese

tsükliga äritegevustes ja ettevõtte ümberstruktureerimisest, mis läks maksma umbes 120 miljonit dollarit.

ABB teise kvartali puhaskasum oli 675 miljonit dollarit, mis peegeldab peamiselt EBITi vähenemist. Rahavood kasvasid samas 1,1 miljardi dollarini, mis kajastab nii suurte projektide makseid kui vajadust tõsta käibekapitali osa.

„Tänu tellimuste õigeaegsele täitmisele suutsime oma müügitulu hoida kohalikes vääringutes eelmise aasta tulemuse lähedal, vaatamata enneolematule surutisele maailmamajanduses,“ ütles ABB tegevdirektor Joe Hogan. „Meie kokkuhoiueesmärk on endiselt kaks miljardit dollarit.“

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000 inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474