26. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kuulutas välja Kristjan Silla pankroti

Reedel kuulutas Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja välja kinnisvaraärimehe ja Viimsi spaa kinnistu omaniku Kristjan Silla pankroti, selgus Ametlikest teadaannetest.

Pankrotti taotles AS DnB NORD Banka Eesti filiaal. Kohus tunnistas Kristjan Silla maksujõuetuks ja kuulutas pankroti välja. Pankrotihalduriks sai vandeadvokaadi vanemabi Martin Pärn advokaadibüroost Nielson Pärn.

Askembla endise äripartneri Kristjan Silla võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 14. augustil Kuressaare kohtumajas.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast. Sama tähtaja jooksul on kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, kohustatud sellest haldurile teatama.

Silla firma Stepford Finance võlakirjade lunastustähtaeg saabub 9. oktoobril. Emissiooni maht oli 11 miljonit krooni. Stepford Finance võlgneb maksuametile 7,9 miljonit krooni makse ja 1,2 miljonit krooni intresse. Varem on Sild Äripäevale öelnud, et käibemaksu võlg tekkis refinantseerimisest.

Silla etetvõte Nordic Assets on maksuametile võlgu 4,5 miljonit krooni. Nordic Assetsi võlg DnB Nord Bankile oli 2007. aasta lõpus 149,5 mln krooni. Laenu võttis Nordic Assetes 2006. aasta detsembris, mil ostis Viimsi Tervise aktsiapaki.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474