28. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO jõud rauges veidi aasta alguses

Kindlustusfirmade turul pidas möödunud aastal kõige vapramalt vastu ERGO Kindlustus, kelle turuosa langes vaid 0,8 protsenti, kuid tänavu olid majandustulemused esimeses kvartalis võrreldes eelmise aastaga poole väiksemad.

ERGO Kindlustus kasvatas eelneval aastal kasumit 18 miljoni krooni võrra, kasvades 106 miljonilt 124 miljoni kroonini. ERGO juhatuse liikme Marek Zaceki sõnul teenisid nad põhiliselt kindlustustegevusest.

"Käesoleval aastal kasutame ikka sama Munich Re ja ERGO Kindlustusgrupi traditsioonilist põhimõtet, et kasumit saab teenida kindlustustegevusest," lausus Zacek.

Tänavu kasvasid kuue kuuga ettevõtete varakindlustuse hüvitised, mis on Zaceki sõnul seotud rea põlengutega aasta alguses. ERGO Kindlustuse andmetel maksid nad välja Mustika keskusele tehtud tõestatud kahju.

Aasta esimese nelja kuu jooksul murdis aina vägevamalt turule Swedbanki varakindlustus ning hõivas kindlustusfirmade turul teise koha. Aprilli lõpuks oli Swedbank Varakindlustus kogunud varakindlusturul preemiaid 200,8 miljoni krooni eest ehk 20,5 miljonit krooni enam kui aasta eest.

Samas langes ERGO Kindlustuse poolt kogutud preemiate maht aastatagusega võrreldes 79 miljoni krooni võrra ja ulatus vaadeldaval perioodil 260,2 miljoni kroonini.

ERGO jäi esimesel kvartalil 9,5 miljoni krooniga kasumisse, kuid eelneval aastal samal ajal oli see summa peaaegu kaks korda suurem. "Täiesti loomulik on see, et tänases majanduskeskkonnas tuleks korrigeerida oma kasumi ootuseid vastavalt portfelli langusele," ütles Zacek. Seetõttu loodetakse küll aasta lõpuks plussi jääda, kuid märgatavalt väiksema summaga kui mullu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474