29. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ramirendi kasum kukkus mullu 93%

Tööriistade ja seadmete rendi ning müügiga tegeleva ASi Ramirent kasum kukkus mullu 93% ja käive veerandi võrra.

100% Soome ettevõtte Ramirent Europe OYle kuuluva Eesti esinduse müügitulu langes mullu 230 mln kroonini ja puhaskasum 7,3 mln kroonini, seisab 2008. aasta majandusaruandes. Bilansimaht vähenes 50,4 mln krooni võrra 384,6 mln kroonini. Omakapital langes samuti veidi, 323,7 mln kroonini.

Ettevõte dividende maksta ei plaani ja eelmise aasta kasum suunatakse eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvele, mis teeb kokku veidi üle 254,3 mln krooni.

Ramirendi keskmine töötajate arv majandusaastal oli 141 töötajat. Mullu moodustasid ettevõtte tööjõukulud 52,6 mln krooni, mis teeb töötaja keskmiseks kuusissetulekuks 31 087 krooni. Mullu detsembris kirjutas Äripäev, et kogu Ramirendi kontsern plaanib koondada umbes 15% töötajatest.

"Meil on praegu ikka vähem kui 140 töötajat," ei soostunud Ramirent AS tegevdirektor Ain Kerem toona täpseid numbreid avalikustama. Börsiettevõttena me detaile ei avalikusta, aga võin kinnitada, et oleme selle aasta jooksul inimesi koondanud ja see protsess jätkub, põhjendas ta eelmise aasta lõpus.

Ettevõtte juhatuse töötasud moodustasid majandusaastal 3,2 mln krooni tööülesannete täitmise eest, sellest 1,8 mln on hüvitatud kontserni peaettevõtte poolt. Ühe juhatuse keskmine kuutasu tuli 88 888 krooni. Nõukogu liikmetele töötasu ei makstud. Juhatuse ja nõukogu liikmetele nendega lepingu lõpetamise korral hüvitist ei makstud.

Juhatuse liikmed olid mullu ja on endiselt Ain Kerem, Kari Aulasmaa, Vambola Juurmann ning nõukogu liikmed on Heli Hannele Iisakka, Paula Irmeli Koppatz, Karl Magnus Rosén.

Ramirent AS alustas oma tegevust A-Ramirent nime all Eestis 1994 aastal. Ramirent OYJ on Soome suurim ehitustööriistade rendifirma, millel on tütarfirmad Norras, Rootsis, Taanis, Venemaal, Ukrainas, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ungaris ja ka Tšehhis, kokku 288 rendipunkti 12 riigis, seisab Ramirent Eesti kodulehel. Ramirendi kontsern pakub tööd üle 3000-le inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474