18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aas: Tallinna linnal polnud Kaarli puiestee kruntide müügiga pistmist

Tallinna abilinnapea Taavi Aas rõhutab, et kuna detailplaneeringuga on Vabaduse väljaku alale ette nähtud kindlad funktsioonid, siis on ka eraomanikud lõppkokkuvõttes sunnitud neid täitma. Tänane Eesti Päevaleht väidab nagu jääks Vabaduse väljaku väljaehitamine ikkagi pooleli, sest linn on osa krunte müünud erakätesse.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei ole Tallinna linnavalitsusel Kaarli puiestee kruntide müügiga midagi pistmist, teatas Raepress. „Neist ühe krundi müüs erakätesse Spordiklubi Kalev, eesotsas oma juhi Peeter Kreitzbergiga. Krunt müüdi algul ärimees Abram Beinensoni firmale ja hiljem sealt edasi ärimees Leedo firmale. Teine krunt oli riigi omanduses ja kuigi linn on korduvalt taotlenud selle munitsipaliseerimist, pidas Ansip paremaks see ikkagi erakätesse müüa. Ansipi valitsus teenis krundi müügilt ainult 4 miljonit krooni, mis on tegelikult väike raha võrreldes sellega, milliseid probleeme kesklinna väärtuslike alade sattumine erakätesse tekitab,“ ütles Aas.

Aas arvab aga, et kuna detailplaneeringuga on sellele alale ette nähtud kindlad funktsioonid, siis on ka eraomanikud lõppkokkuvõttes sunnitud neid täitma, soovivad nad seda või mitte. Aas kinnitas, et Vabaduse väljak valmib väljakuulutatud tähtajal ja isegi Eesti Päevalehel ei õnnestu seda fakti summutada. „Olete kõik oodatud neljapäeva õhtul Vabaduse väljaku avamisele!“ kutsub Taavi Aas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474