19. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina ja Austraalia sõlmisid 40 miljardi dollarilise hiigeltehingu

Hiina ja Austraalia sõlmisid rohkem kui 40 miljardit väärt energialepingu, tegu on suurima tehinguga kahe riigi riigi vahel, kirjutas CNN.

Austraalia energiaminister Martin Ferguson käis Pekingis paberitele alla kirjutamas. Tehing toimus pärast pingete üleskerkimist kahe riigi vahel, kui Hiina kehtestas piirangud Austraalia kaupadele ning pärast Austraalia ettevõtte Rio Tinto juhi vahistamist Shanghais.

Kahe riigi vaheline tehing kohustab Austraaliat andma Hiinale vedelgaasi Austraalia läänekaldalt. Exxon Mobil, millel on 25%line osalus sellel alal, annab järgneval 20 aastal gaasi PetroChinale. Tehingu järgi liigub igal aastal üle kahe miljoni vedelgaasi Hiinasse.

Lisaks majanduslikule poolele, leevendab sõlmitud leping ka kahe riigi hapraid suhteid poliitilisel tasandil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474