4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering: Veskimägi oli loogiline valik

Kuna Taavi Veskimägi on olnud energeetika teemal Riigikogus üks peamisi eestkõnelejaid ja tugeva juhtumiskogemusega, siis oli ta meie arvates loogiline valik, ütles Eleringi nõukogu esimees Raine Pajo.

"Eleringi juhatuse esimehe kohale ei kuulutatud konkurssi. Juhatuse esimehe määramine on ettevõtte omanike otsustuspädevuses ja me leidsime nõukogus pärast analüüsi, et sellele ametikohale on olemas väga sobiv inimene Taavi Veskimäe näol," märkis Pajo.

Ta lisas, et otsustamise valikuid kitsendas oluliselt asjaolu, et Elering peab olema elektritootjatest ja tarbijatest sõltumatult juhitud ettevõte ja selle tagamiseks on parim, kui juhatuse esimees on sobiva taustaga inimene väljapoolt senist Eesti Energia kontserni.

"Elering on Eesti Energia kontsernist eraldi seisvana täiesti uues olukorras, mis vajab täiendavat suutlikkust nii administratiiv-, välissuhete- kui ka finantsjuhtimises tagamaks efektiivselt toimiva süsteemihalduri tööd. Kuna Veskimägi on olnud energeetika teemal Riigikogus üks peamisi eestkõnelejaid ja tugeva juhtumiskogemusega, siis oli ta meie arvates loogiline valik," põhjendas Pajo Eleringi valikut.

"Veskimäest saab Elering OÜ juhatuse esimees, mis tähendab, et tema vastutab ettevõtte igapäevase juhtimise ning strateegiliste eesmärkide elluviimise eest," lisas ta. Eleringist peab Pajo sõnul kujunema toimiva elektrituru nurgakivi Eestis. "Ettevõtte esmane ülesanne on tagada elektrisüsteemi tehniline toimimine, turuplats turuosalistele ning varustuskindlus tarbijatele. Lähiaastatel on Eleringi jaoks olulisemad projektid EstLink 2, gaasiturbiinjaama rajamine ning turuplatsi loomine," rääkis ta uue Eleringi juhi vastutusvaldkonnast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474