4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: Riigikogu lihtliikmeks olemine pole piisav väljakutse

Täna ma lahkun poliitikast, ega pea plaani poliitikasse tagasi pöördumiseks. Aga ühiskonna asjad lähevad mulle kindlasti jätkuvalt korda, märkis Eleringi tulevane juht Taavi Veskimägi.

"Minu lahkumise põhjus ei peitu poliitikas, vaid energeetikas," rõhutas Veskimägi. "Olen alati ükskõik mis ametis öelnud enda seisukoha välja. Argumenteeritud seisukohtade esitamist ei saa keelata ja IRL sisekultuur ei ole põhinenud "ühe tõe" esitamise kontseptsioonil. Ja tagasi vaadates on mul heameel, et nii mõnigi kord, kui enamus on läinud teist teed, on minu positsioonid osutunud õigeks. Ja vaatamata ebamugavusele on see lähenemine aja jooksul üsna laialt aktsepteeritud minu hinnangul nii meie erakonnas kui poliitiliste partnerite poolelt," tõdes ta.

Veskimägi tunnistas, et lisaks on erakonnas tänaseks langenud need barjäärid, mis olid ühinemisel ja seega on ta ennast viimasel ajal erakonnas üsna mugavalt tundnud. "Kindlasti aga ei ole Riigikogu lihtliikmeks olemine see väljakutse ja koormus, mis mind paeluks ja millega olen harjunud. Seega ootan uut väljakutset suure sisemise põlemisega."

"Täna ma lahkun poliitikast, ega pea plaani poliitikasse tagasi pöördumiseks. Aga ühiskonna asjad lähevad mulle kindlasti jätkuvalt korda ja majanduspoliitilisi (mitte päevapoliitilisi) positsioone, mis ei ole konfliktis minu uue ametiga kavatsen jätkuvalt võtta," ütles tulevane Eleringi juht. "Jah, ma vaatan Eesti poliitikas toimuvat väga mureliku pilguga. Majanduskriisi tagajärjed võivad olla poliitiliselt väga drastilised ja muuta tulevikus senist sotsiaal-majanduslikku paradigmat oluliselt."

Veskimägi ütles, et Eleringi kasuks otsustamine oli tema jaoks loomulik jätk sellele tööle, mida ta on teinud parlamendis viimaste aastate jooksul energiaturu toimimiseks vajalike eelduste loomise suunas. "See on ka tähendanud pidevat enesetäiendamist energeetika vallas, millest mahukaim on kindlasti 2008. aastal veedetud semester Readingi ülikoolis, kuulates energeetikamajanduse kursust. Seega kuidagi loomulikult on olnud viimastel aegadel üha rohkem energeetikat ja vähem poliitikat. Heaks ettevalmistuseks oli ka põhivõrguettevõtja Eesti Energiast eraldamise komisjoni töö vedamine selle suve jooksul."

"Asun 1. detsembrist ametisse Eleringi juhatuse esimehena. Seni on olnud põhivõrk osa Eesti Energia (EE) kontsernist ja täitnud eelkõige süsteemitehnilisi ülesandeid. Lähtuvalt uuest elektrituru direktiivist viiakse läbi põhivõrgu omandiline eristamine asetades põhivõrguettevõtja täiesti uude rolli, mis asetab ettevõttele kohustuse arendada täiesti uuel kvalitatiivsel tasandil välja võimekused, mida seni on katnud EE kontsern," rääkis Veskimägi oma uuest ametist.

Oma vastutusvaldkonda Eleringis kommenteerides sõnas ta, et lisaks süsteemitehnilistele võimekustele tagamaks süsteemi tõrgeteta toimimine tuleb iseseisvas põhivõrguettevõtjas oluliselt tõsta üldjuhtimise, ülepiirilise koostöö, riigi- ja turuosalistega koostöö, elektrituru käivitamisega seonduvate ning finantsalaste teadmiste taset. "Just viimaste osas näen enda võimalust tugevalt panustada ettevõte arengusse," lisas ta.

"Kuna ma asun ametisse alles 1. detsembrist, siis ma kasutan neid mõnda kuud just selleks, et ennast täiendada ja seada plaane asumaks koheselt täie võimekusega ametisse. Prioriteedid on kindlasti seotud regionaalse vabaturu välja arendamise eelduste loomisega, mis tähendab ülepiirilist koostööd, täiendavaid ühendusi kuni süsteemi toimimiseks vajalike reservvõimsuste välja arendamist," rääkis ta oma eesmärkidest Eleringis.

Küsimusele, kas Eleringi juhi koht toob ka rahalise võidu, vastas Veskimägi, et jah, alates ametisse astumisest makstakse ka teise töö eest teist palka.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474