8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hääbunud ehitusfirma juht: nüüd on aega valimistega tegeleda

„Kui eelmistel valimistel pole ma eriti tõsiselt saanud kandideerimist võtta, sest töö on seganud, siis eelseisvaid valimisi võtan tõsiselt,“ püüdis OÜ Loit Invest omanik ja juht, reformierakondlane Aare Loit midagigi positiivset näha selles, et tema ehitusfirma hääbus võlgadesse.

„Olen ka sedavõrd vana, et hakkan end pensionile sättima ja ei näe enam mõtet eraettevõtluses rabeleda,“ lisas Loit.

Tartu maakohtu tänase määrusega lõpetati Tartu väikese ehitusfirma OÜ Loit Invest pankrotimenetlus pankrotti välja kuulutamata raugemise tõttu. Ajutise pankrotihalduri Sirje Taela aruandest nähtub, et võlgniku teadaoleva vara väärtus ei ületa 723 krooni, aga võlgade suurus ulatub üle 800 000 kooni. „Kohtu hinnangul ei kata võlgniku olemasolev vara kõiki kulusid, mis kaasnevad äriühingu pankroti väljakuulutamisega,“ edastas Tartu kohtute pressiesindaja.

„Samuti ei ole kuidagi tagatud, et pankroti väljakuulutamise korral õnnestub halduril pankrotivara suurendada.“

Aare Loidi sõnul vedas firma põhja ühe erakliendi maksmata jäetud ligi 300 000 krooni suurune arve. „See võlg lõi augu sisse ja ratas hakkas veerema – üks viivis järgnes teisele,“ kurtis Loit. „Kuna ühtki ametlikku ehitustööd ei suutnud ma selle aasta algusest leida ja polnud enam raha palkadegi maksmiseks, lasin kuus palgatöötajat juunikuus lahti ning andsin pankrotiavalduse sisse.“

Kõiki ehitustöid ehk üldehitusest viimistluseni teinud OÜ Loit Invest tegutses neli aastat. Firma suurim töö oli Tartus Turu tänavas asuv Hyundai müügikeskus.

OÜ Loit Invest pole Aare Loidil siiski esimene ehitusfirma, mis põhja on läinud – 2003. aastal pankrotistus OÜ Ala Meistrid.

Aare Loit on enda kinnitusel ehituses tegutsenud aastakümneid. Tema juhitud ühistu Kungla oli omal ajal üks esimesi edukaid eraehitusfirmasid, mis muuseas ehitas 1980ndate aastate lõpus Tartus Kaarsilla juures asunud vanast pumbajaamast Alexander Kofkiniga seotud Estkompeximile Pingviini jäätise kohviku. Kuni eelmise kuuni asus selles hoones Arco Vara Tartu esindus, nüüd on hoone müügis.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474