11. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitseressursside amet: erasektor muutub taas ahvatlevaks

Kui erasektoris hakkavad palgad kasvama, siis atraktiivse kvalifikatsiooni ja haridusega töötajad hakkavad uuesti sinnapoole vaatama, ütles kaitseressursside ameti peadirektor Kairi Rikko.

Rikko märkis, et viimase aasta-kahe jooksul on ametis palku reaalselt vähendanud 8%. "Ma arvan, et järgmisel aastal veel ei minda palkade pärast ära. Aga nii kui erasektor hakkab kasvama, siis neil kel on ka selle sektori jaoks atraktiivne kvalifikatsioon ja haridus, need töötajad hakkavad jälle uuesti sinna minema," rääkis ta.

Ta lisas, et avaliku ja erasektori vahel on ühte ja teistpidi liikumist olnud koguaeg. "Kui palgatase ühtlustus, siis me saime endale just erasektorist häid inimesi, eeskätt infotehnoloogias. Kuid on oht, et nad hakkavad uuesti ära liikuma," tõdes ameti peadirektor.

Rikko ütles, et majanduskuludest annaks veel mingeid abimeetodeid välja mõelda kust kärpida kuni selleni, et kas koridorilambid peavad koguaeg põlema ehk täiesti detailideni välja.

"Sel aastal vähendasime kõiki mobiililimiite ning kütuselimiiti autodel. Kõik asjad on nii ära piiratud, aga ilmselt tuleb neid tegevusi veel kokku tõmmata," lausus ta.

Rikko ütles, et kui valida kas kärpida töötajate palku või muid kulusid, siis kahtlemata säilitaks töötajate palgad. "Meil majas on kõigil, ka minul, palka vähendatud. Kui veel kärpida, siis organisatsiooni õigluse nimel ma väga ei pooldaks seda, et juhid jääksid oma palga juurde ja madalamatel astmetel seda vähendataks," sõnas Rikko.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474