14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IIZI: süüdistused infovarguses olid põhjendamatud

Mullu juulis Liikluskindlustuse Fondi poolt IIZI kindlustusmaakler ASi vastu esitatud süüdistused massilistes ebaseaduslikes infopäringutes fondi andmebaasidest ning ERGO süüdistused kliendiandmete varguses osutusid põhjendamatuteks, teatas IIZI.

"Kõik IIZI vastu esitatud alusetud süüdistused on uurimise käigus kummutatud ja õiglus võidutses, kuid see ei tee olematuks maaklerettevõttele osaks saanud negatiivset tähelepanu ja ettevõtte heale nimele tehtud mainekahju," ütles IIZI Kindlustusmaakleri juhatuse esimees Ando Kivilaid. Hea on see, et segane periood on läbi ja saame rahulikult jätkata igapäevast tööd koos kindlustusandjate ja koostööpartneritega, lisas ta.

ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski teatel ei tee kriminaalasjast pääsemine siiski lepingu rikkumist olematuks. "ERGO on jätkuvalt seisukohal, et tegemist oli IIZI Kindlustusmaakleri poolse olulise lepingulise rikkumisega, sest liikluskindlustuse infosüsteemi paroolid anti õigustamatult üle teisele äriühingule," rääkis ta.

ERGO ja IIZI vahel sõlmitud koostöölepingu kohaselt oli paroolide üleandmine kolmandale isikule keelatud. IIZI korraldusel tegi sama äriühing liikluskindlustuse infosüsteemis väga suures mahus päringuid, mida ei olnud ERGO Kindlustusega eelnevalt kooskõlastatud, teatas ERGO.

Lepingu rikkumist tunnistas toonane IIZI juhataja Risto Rossar ka ise ning nõustus tasuma leppetrahvi, märkis Vahnitski. Seega on tema sõnul ebaõige IIZI Kindlustusmaakleri seisukoht, nagu rikkumist poleks toimunud. "Rikkumine toimus, kuid see ei saanud kriminaalasja staatust," lisas Vahnitski. Pärast infopäringute ilmsikstulekut loobus ERGO koostööst IIZI Kindlustusmaakleriga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474